Wanneer je vader of moeder wordt krijg je een zoon of een dochter. Maar wat betekent het woord eigenlijk en hoe zit de relatie in elkaar? Kom erachter door het lezen van deze pagina.

familie relatie dochter

Betekenis

Wanneer een gezin een kind krijgt van het vrouwelijk geslacht is kan er gesproken worden van een dochter. Zij is normaal gesproken voort gekomen uit de liefde die vader en moeder voor elkaar hebben. Hun worden daarmee de ouders van het kind. In een gezin komen vaak de termen moeder-dochter relatie en vader-zoon relatie naar voren. Met deze term wordt de kracht aangeduid tussen deze twee personen. De dochter neemt vaak zichtbare- en onzichtbare eigenschappen over van zijn vader en moeder, maar ook van haar opa en oma. Dit wordt erfelijkheid genoemd en deze dingen zijn genetisch bepaald.

Er zijn ook indirecte woorden die met dochter te maken hebben namelijk: stiefdochter, adoptiedochter of aangenomen dochter. Deze komen terug wanneer een kind geadopteerd wordt of er een huwelijk plaatsvindt tussen twee mensen die al één of meerdere kinderen uit een eerdere relatie zijn gekomen. Het meervoud is dochters.

Dochters binnen de familie

Binnen de Familie van Dokkumburg heeft bijna elk gezin één of meerdere dochters. Als voorbeeld hebben we Ludie en Dineke welke twee dochters hebben genaamd Charline en Ilona. Daarnaast hebben Yvonne en Robert twee dochters genaamd Fenna en Evita waarvan Evita helaas is overleden.

Verwantschappen

Onderstaand plaatje geeft een overzicht wat de verschillende verwantschappen betekenen en hoe de relaties in elkaar zitten. Het helpt je verder op weg om te kijken hoeveel verwantschappen jij hebt binnen jouw familie.

familie-van-dokkumburg-familie-relaties neef verwantschappen

Andere talen

Hieronder vindt je een overzicht wat het woord eigenlijk betekent in een andere taal.

Taal

Engels

Frans

Duits

Deens

Grieks

Spaans

Italiaans

Vertaling

Daughter

Fille

Tochter

Datter

κόρη

Hija

Figlia

Andere relaties en verwantschappen

Wil je weten welke andere relaties en verwantschappen er zijn binnen een familie en of gezin? Klik dan op de knop Familie!

familie-van-dokkumburg familie relatie familie