De tweede week zonder sigaret, hoe vergaat het ons?

In een eerder bericht hebben jullie kunnen lezen dat Karin en Hans bezig zijn om te stoppen met roken en dat ze de eerste week zijn doorgekomen. In dit bericht laten we weten hoe het hun de tweede week is vergaan. Kunnen ze volhouden?

Dag 9 t/m 15

Hans heeft het af en toe erg lastig, dit zijn veelal momentopnamen en dit duurt ook niet zo lang. Ik ben de laatste drie dagen wel weer een beetje misselijk geworden na de inname van Champix en daar baal ik wel een van. Ik heb zelf geen behoefte aan een sigaret.

Ik merk wel dat mijn lichaam aan het resetten geslagen is. Ik heb veel last van een opgeblazen gevoel in mijn maag en hoe verder de dag vordert hoe vervelender het wordt. Op het internet las ik dat ik niet enige ben die dit overkomt. Ik drink nu twee keer per dag een glas lauw water met citroensap erin. Dat verlicht de boel een beetje. Hans heeft aan het einde van de dag een beetje last van gerommel in zijn maag en darmen.  Genoeg drinken en ik laat de zuivel ook even staan.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Welke voordelen ervaren wij, nu we een aantal dagen van het roken af zijn.

Minder hoesten, reuk vermogen is beter geworden, geen gestress om een sigaret of aansteker, je merkt het in je portemonnee en wat vaker naar het toilet. Tijd om het huis goed op te ruimen.

Welke nadelen hebben we tot nu toe gehad.

Dat ik een opgezet ei ben. Wat sneller geïrriteerd en wat sneller moe en de misselijkheid na het innemen van het tabletje.  En we kregen de rekening gepresenteerd, €90.- voor de begeleiding en €95.- voor het medicijn. Bij Hans gaat dit van zijn eigen risico van de zorgverzekering af.

Maar we zetten gewoon door en gaan rookvrij op vakantie dit jaar.

nicotinepleister stoppen met roken

Bekijk hier

stoppen met roken rookmagneet

Bekijk hier

2 reacties op “De tweede week zonder sigaret, hoe vergaat het ons?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *