De eerste maand in Thailand

familie-van-dokkumburg-vervoer-thailand

Hoe de maand veel te snel voorbij is gegaan. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, wat is de tijd toch heel erg snel voorbij gegaan. De eerste maand in Thailand zit er al weer op en wij hebben juist het gevoel dat we nog maar één week weg zijn.In de eerste week waren we in Bangkok om daar welgeteld drie dagen vakantie te hebben. Vrienden van ons hebben samen met ons de vakantie daar afgesloten en dat is een leuke ervaring geweest. We zaten in Chinatown en mocht je ooit een keer naar Bangkok gaan moet je hier zeker eens heen gaan. Wat een belevenis zeg om door de smalle straatjes te lopen met een beide kanten allemaal winkeltjes. Heel erg veel Hello Kitty gehalte. De Chinezen zijn er dol op. Daarnaast heb je de kust en te keur aan telefoonhoesjes, tasjes, t-shirts en broeken. De prijzen van dit alles is spotgoedkoop maar ja onze koffer is vol dus er kan simpelweg niks meer bij.

Chiang Mai

Na een paar dagen Bangkok zijn wij doorgevlogen naar Chiang Mai om ons daar te vestigen voor de eerst komende maanden. Eenmaal aangekomen in Chiang Mai is onze eerste prioriteit geweest om een appartement te zoeken. Onze zoektocht naar een appartement kan je hier terugvinden. Eenmaal het appartement naar onze smaak te hebben gebracht zijn we een beetje structuur in ons leven gaan brengen. We zijn de wekker gaan zetten en werken met een heuse dag indeling… jaja.

Onze Dagindeling

Zo staan we vaak rond de klok van 08:00 op om rustig te ontbijten en om even een serie te kijken of het nieuws te lezen. Sam kijk vaak ’s ochtends The bold and the Beautifull en zelf kijk ik momenteel seizoen 2 van Gotham via Netflix. Netflix is trouwens voor ons wel echt een uitvinding zeg. Zolang je maar een internetverbinding hebt, heb je toegang tot heel veel series en films.

Na dit uitgebreide ritueel gaan we aan de slag. Sam is druk met haar website en ik ben druk met het volgen van een cursus om de beginselen van het hacken te leren. Rond 13:00 gaan we lunchen. Veelal eten we dan gewoon brood maar af en toe maakt Sam een soepie of een mango sticky rice. Om 14:00 Thaise tijd gaan de beurs in Nederland van gang en kijk ik met een schuin oog naar de grafieken van de aandelen die we op dat moment in ons bezit hebben en ga ik verder met mijn studie. Sam gaat verder met schrijven of gaat erop uit om foto’s te maken. Tegen een uur of 18:30 stoppen we met werken en gaan we naar buiten toe om avond te eten en wanneer het nodig is boodschappen doen. Afhankelijk of we zin hebben gaan we lang dineren of gaan we naar één van de eetstalletjes hier om snel iets op te halen. Eenmaal thuis gekomen gaan we vaak nog de Netflix serie Orange is the new Black kijken of lezen we een boek. Daarna is het alweer tijd om ons bedje op te zoeken. Het is dan meestal 11 uur.

Sporten

We sporten bijna elke dag. Het is leuk om te doen en het zorgt voor afleiding. Frans is weer gaan hardlopen en doet daarnaast oefeningen in de gym van het appartementencomplex. Tevens heeft hij een poging gedaan met ‘field icehockey’. Na twee keer was hij daar wel klaar mee omdat het onder controle krijgen van een puck toch lastiger is dan gedacht en hij erachter is gekomen dat hij er gewoonweg geen gevoel voor heeft.

Sam heeft een hele studie gemaakt wat de beste sportschool was voor haar en ze is uiteindelijk uitgekomen bij de meest luxe sportschool die Chiang Mai kent. Wat wel leuk is om te vermelden is dat ze midden oktober gaat beginnen om twee keer les te geven in de week bij deze sportschool. De eigenaar daar vindt het helemaal leuk dat Sam de benodigde papieren heeft en dat hij dan een westerse instructeur heeft die goed engels kan spreken. De thaise instructeurs kunnen namelijk amper engels en dat maakt een les volgen wel hilarisch met alleen maar kreten zoals stop, start, one minute, up en down.

 

familie-van-dokkumburg-samantha-sporten

 

familie-van-dokkumburg-frans-sporten

Datenight

Om tijd vrij te maken voor elkaar hebben we een zogezegde datenight geïntroduceerd. Dit is de woensdagavond en op deze dag zijn we niet aan het werk of in het appartement. We zijn nu één keer met een ander stel wezen eten en een drankje wezen doen en we zijn twee keer naar de bioscoop geweest. De andere keer was Sam in Bangkok om met een vriendin af te spreken. Over een paar weken zal de datenight verplaatst worden omdat Sam op die avond les gaat geven in de sportschool.

Transport

In de eerste week hebben we veelal gelopen of gebruik gemaakt van de (rode) taxi. Een taxi naar de andere kant van de stad kost je samen rond de 40 bath wat iets meer dan 1 euro is. Opzich prima alleen stoppen ze veelal maar op een aantal vastgestelde plekken en ben je altijd weer afhankelijk van anderen. Om minder afhankelijk te zijn hebben we daarom fietsen gekocht. Hiermee kunnen we zelf bepalen waar je gaat en staat. Om naar de andere kant van de stad te komen heb je niet meer nodig dan 30 minuten fietsen wat prima is. Veelal blijf je toch redelijk in de buurt waardoor je maar maximaal 10 minuten kwijt bent. We hadden ook een scooter kunnen huren of kopen maar op één of andere manier voelen we ons daar beiden niet happy op dus we hebben besloten om dat niet te doen.

 

familie-van-dokkumburg-vervoer-thailand

Weekend en Uitjes

Afgelopen weekend hebben we het rustig aan gedaan. Zo zijn we naar een markt gegaan in Chinatown en hebben daar geslenterd door de vele markthallen die Chinatown biedt. Sávonds hebben we Pizza gegeten en dit was het eerste europese avondeten wat we hebben gehad in de afgelopen maand. Tevens hebben we voor het eerst sinds dit avontuur wijn gedronken. Je kan wel raden dat de wijn en pizza heerlijk smaakte. We hebben eigenlijk nog niet zoveel tripjes gemaakt. Vorig week waren we druk bezig met een project genaamd Ibizatasjes. Op deze websites verkopen we fleurige Portemonnees, Handtassen en Schoudertassen. Waar ik dacht dat het ons maar één dag koste waren we nu drie dagen kwijt….. In de andere weekenden hebben we veelal gewerkt om zodoende een goede start te maken met de werkzaamheden. We (en vooral ik) realiseren ons nu wel meer dat we meer vrije tijd moeten gaan nemen en gaan daarom ook meer uitjes doen. Kortom, volgende maand zal het hier vol staan met alleen maar uitjes die we gedaan hebben 😉

familie-van-dokkumburg-ibizatasjes

Het weer

Tja het weer…. Het weer is heerlijk hier. We merken dat het nu wel iets koeler wordt hier in Chiang Mai maar eerlijk gezegd blijft het hier dan nog steeds 30 graden. Als het bewolkt is kan je hier prima fietsen en sporten. Als de zon volop schijnt is het wel een beetje te warm hier. De hele dag door kan je hier prima in korte broek, t-shirt en slippertjes lopen Heel af en toe is er een regenbui maar nu het regenseizoen is afgelopen zal dit ook minder voorkomen. De 30 graden resulteert er wel in dat als we in het appartement zijn dat we ook de airco aan moeten zetten anders wordt het te warm. Verder wordt je natuurlijk iets slomer van deze warmte wat resulteert dat je minder doet of onderneemt.

Eten

Het eten is erg lekker. Voor Sam is er genoeg te vinden op vegetarisch gebied en voor mij is er genoeg vlees te vinden. Daarnaast heb je veelal de keus uit rijst, 30 verschillende soorten noodles, mihoen of een soepje. Dit halen we vaak bij een kraampje of in één van de foodcourts die Chiang Mai telt. Op een foodcourt kan een ieder halen wat diegene wilt hebben en ga je aan één van de tafels zitten om het daar gezamenlijk te eten. Sam heeft ondertussen ook een aantal keren gekookt maar dit kost veel tijd om te bereiden en vaak is het nog duurder ook dan buiten de deur te eten. We hebben in deze afgelopen maand één keer pizza gehad en Frans is nog een keer hamburgers wezen eten. De Pad Thai en Mango sticky rice is een favoriet van ons.

familie-van-dokkumburg-brood-eten-in-thailand

 

familie-van-dokkumburg-pizza-eten-in-thailand

Massages

Als je in Thailand bent moet je zeker je een aantal keren laten masseren. Dit doen we dan ook op wekelijkse basis. Zo zijn er ondertussen spieren gekraakt waarvan we niet wisten dat deze ook gekraakt konden worden. De massages die we tot nu toe hebben gehad waren Thai Massage, Shoulder Neck and Back massage en Foot massage. Bij elk van deze massages wordt je lichaam stevig onder handig genomen. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en gaat spierpijn weg als sneeuw voor de zon.

De transformatie van Frans

Om het Thailand avontuur compleet te maken heeft Frans besloten om zijn haar eraf te halen zodat hij niet om de drie weken naar de kapper hoeft. Al met al kan er gezegd worden dat het niet verkeerd staat nu het weer iets langer is 🙂

familie-van-dokkumburg-haar-transformatie-frans

familie-van-dokkumburg-frans-vandokkumburg4

Dit bericht is geschreven door Frans van Dokkumburg

6 reacties op “De eerste maand in Thailand

 1. Robert zegt:

  Leuk om te lezen Frans en Samantha! Zo blijven we een beetje op de hoogte van jullie avontuur. Geen gevoel voor ‘field icehockey’.. waar heb je wel gevoel bij dan? 😛

  Geniet ervan en veel plezier verder in Wokkie Tokkie.

 2. Van Dokkumburg zegt:

  Hee hallo Frans en Samantha.
  Wat een lekker kort koppie Frans. Lekker koel daar in de warmte.
  Wij vonden het heel leuk om jullie verhaal te lezen over de eerste maand in Thailand. Het is toch best een heel avontuur om dat te gaan doen. Schrijf nog eens weer over jullie belevenissen. Heel veel plezier en geniet ervan!

  Hartelijke groeten van Kees en Tineke

 3. Karin van Dokkumburg zegt:

  Wat gaat de tijd snel zeg, en inderdaad het is alweer een maand geleden. Inmiddels is de herfst hier aangebroken. Mooie blogvlog.

 4. Frans van Dokkumburg zegt:

  haha ik heb nergens gevoel bij Robert, dat weet je toch… 🙂
  hmm wokken is inderdaad niet verkeerd. nog een paar maandjes geduld en we dan mogen weer.

  Succes met het bedenken van de indeling van jullie nieuwe huis en dan zijn wij volgend jaar wel het eindresultaat… 🙂

 5. Frans van Dokkumburg zegt:

  Dag tante Tineke en ome Kees,

  Mooi om te horen dat jullie het leuk vinden om deze berichten te lezen en leuk dat jullie reageren. Het is inderdaad een hele omschakeling in een ander land en een kort koppie. Maar eerlijk gezegd weten we nu niet meer beter dan dat dit thuis is. We gaan zeker nog meer verhalen schrijven over de avonturen die we beleven.

  Groetjes Samantha en Frans

 6. Frans van Dokkumburg zegt:

  Gaat hard die tijd hé. Hier is het inmiddels ook herfst met 30 graden 😉
  humor hé die filmpjes… we zijn een beetje aan het experimenteren hoe het allemaal werkt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *