Dagje Wildlands Adventure Zoo Park Emmen

Familie-van-Dokkumburg-dagje-windlands-adventure-zoo-emmen-dieren (26)

Zondag 28 augustus was het weer zover. De familie van Dokkumburg had haar jaarlijkse gezinsdag. Dit keer is er gekozen om naar een dierentuin te gaan en wel naar het Wildlands Adventure Zoo Park in Emmen.

Voorheen heette dit park gewoon Dierenpark Emmen maar het heeft afgelopen jaar een volledige metamorfose gehad wat zeker ten goede is gekomen aan zowel de dieren als de bezoekers. familie-van-dokkumburg-bezoek-aan-wildlands-emmen-logo

Het Nederlandse weer

De weersvoorspelling voor deze dag was veelbelovend met een zonnetje en 23 graden, maar toen we ’s ochtends wakker  werden leek dit in de verste verte er niet op. Het was regenachtig en koud voor de tijd van het jaar. Tegen 10 uur zijn we met twee auto’s richting Emmen vertrokken. Waar we in Steenwijk nog regen hadden brak de zon door toen we in Emmen aankwamen. We hebben die dag in totaal 1 bui gehad en toen zijn we schildpadden gaan bekijken en hebben de kids gespeeld in het speel paradijs.

Drie gebieden

familie-van-dokkumburg-bezoek-aan-wildlands-emmen-gebieden

Eenmaal in het Wildlands Adventure Zoo park aangekomen heb je de keus uit drie verschillende zones namelijk de Serenga, Jungola en Nortica. In de verschillende gebieden vindt je ook de dieren terug die je daar zou verwachten. Zo vindt je de ijsbeer in Nortica en de leeuw terug in de Serenga.

Omdat het ’s ochtends dus regende waren er minder bezoekers dan wat er normaal op een zondag zou komen. Dit was gunstig voor ons omdat je dan minder lang hoefde te wachten bij een attractie zoals de bootjes in Jungola en de safari tocht in Serenga.

Het park is groots opgezet voor zowel de dieren als de bezoekers. In andere dierentuinen zie je weleens dat je op sommige passages je moet wachten op de ’tegenliggers’ totdat deze gepasseerd zijn maar hier heb je daar geen last van.

De dieren die je zou verwachten in een dierentuin zijn ook weer terug te vinden in deze dierentuin. Zo ook de Leeuw, Pinguïn, de Vlindertuin, Neushoorn, Olifant en Aap. In Jungola is het tropisch warm waardoor je aardig gaat zweten. Wat een leuke attractie is wat we je niet willen onthouden is de ruimtereis die je kan maken in het Nortica gebied. Dit is een 4D film waarbij je meegenomen wordt in een spaceshuttle waarbij je door de ruimte reist. Heel leuk om mee te maken, pas echter wel op voor de ratten.

Al met al een geslaagde dag waar voor jong en oud wel iets te beleven is. Na afloop zijn we in Nijeveen nog wezen eten in de Nije om vervolgens ieder zijn eigen weg te gaan.

Sfeerimpressie

Bekijk hier!

Bekijk hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *