City trip en musical in Utrecht

familie-van-dokkumburg-hotel-dagje-weg-uitje-overnachting

De voorpret is begonnen, Natalie en ik hebben een hotel geboekt in Utrecht, alleen we weten nog niet waar we terecht komen.

Speuren op het internet

Na een avondje te hebben gezocht op het internet hadden we zoiets, we laten ons verrassen. We hebben een hotel geboekt via hotelspecials en dan een Secret hotel. Je verblijft in een 4- of 5 sterrenhotel voor een aangename prijs. Je voert de datum in en de plaats en het wachten op de e-mail met de bekendmaking van het hotel is begonnen. 48 uur van te voren krijg je horen naar welk hotel je gaat.

Apollo Hotel

Vanmorgen werd ons hotel bekend en wij gaan naar het Apollo Hotel Utrecht City Centre, Vredenburg 14. Middenin de stad, 300 meter vanaf het station en tussen de oude grachten, met balkon en ontbijt, wifi op elke kamer en een verlate uitcheck mogelijkheid. We mogen tot 12 uur relaxen. Wat wil een mens nog meer.

Trein

We hebben gekozen om met de trein te reizen, aangezien parkeren in de binnenstad van Utrecht geen optie is en veelal een behoorlijke kostenpost gaat worden. Uiteraard zijn we de aanbiedingen om zo goedkoop mogelijk te reizen af gegaan. Albert Hein heeft een leuke aanbieding alleen we kunnen dan pas na 18:30 uur reizen en dit is te laat, want we gaan naar The Bodyguard en de voorstelling begint om 20:00 uur. Via de Hema hebben we treinkaartjes kunnen kopen voor de vrijdag, a 17,50 per stuk en voor de terug weg op zaterdag maken we gebruik van de aanbieding van Albert Hein, 15,00 euro per stuk. Zo blijft het leuk en geen gestres om de auto ergens kwijt te raken. Elke maand is er wel een aanbieding om goedkoop aan een NS dagkaart te komen om zo voordelig door Nederland te kunnen reizen, kost alleen wat internetminuten.

The Bodyguard

Wat mij opviel toen ik ging uitzoeken hoe we aan de kaartjes voor The Bodyguard konden komen, was dat er een aantal sites zijn die de kaartjes wel erg duur maken, ik schrok mij ook dan een hoedje van sommige prijzen. Het goedkoopste is in dit geval toch via de officiële site van The bodyguard.

Op naar Utrecht

Vrijdag om 10:14 vertrokken we naar Utrecht en een behoorlijk volle trein, gelukkig konden we nog twee plekjes bemachtigen vlak bij elkaar en in Zwolle konden we bij elkaar zitten, wel zo gezellig want Natalie had appelgebak meegenomen. Rond half 12 kwamen we aan op Utrecht centraal en we mochten meteen het verbouwde Hoog Catherijne bezichtigen en dat is mooi geworden. Het was wel een behoorlijk tippel om uit Hoog Catherijne te komen. Eenmaal buiten moesten we even goed om ons heen kijken welke kant ons hotel was, ik herkende een gevel van de foto’s die we hadden gezien in de e-mail van ons hotel en na ongeveer 300 meter lopen stonden we voor ons hotel. Officieel mochten we pas na 14:00 uur in checken, maar bij aankomst mochten we meteen door naar onze kamer. We pakten snel onze sleurkoffers uit, nou ja uitpakken voor 1 nacht. De fles wijn en spa werd op het balkon gezet, zodat deze vanavond lekker koel zal zijn.

Even optutten

Na ons wat opgefrist te hebben gingen we de binnenstad van Utrecht verkennen, vroeger ben ik hier vaak geweest en ik herkende wel een aantal dingen, maar ook weer niet. Een erg mooie stad met veel geschiedenis en musea en heel veel winkels voor ieder wat wils. We hebben heerlijk geluncht bij de Zakkendrager, deze zaak zit in een smal steegje, net zoals meerdere horeca gelegenheden, en we hebben hier heerlijk geluncht.

Op naar de musical

Aangezien wij om 20:00 uur in onze stoelen moesten zitten bij de musical The Bodyguard, verbleven we niet heel lang in de stad. Snel naar het hotel en omkleden en daarna op zoek naar een leuk restaurant. We kwamen terecht bij Luc’s, dit was even wennen er stonden namelijk dingen op de kaart waar we beiden nog nooit van gehoord hadden, maar uiteindelijk lekker gegeten. Daarna de trip over Hoog Catherijne en Utrecht centraal op onze hakken, op naar het Beatrixtheater.  We hebben genoten van The bodyguard en we zaten op het balkon waardoor we geen last hadden van een vacuüm van mensen die in en uit liepen.

Nog even nagenieten

Daarna weer terug en nog even op het terras bij de Kookstudio gezeten, wijntje en daarna naar het hotel. We hebben ongeveer 30 minuten nog op het balkon gezeten en bizarre taferelen gezien m.b.t. wel heel erg dronken mensen die dachten dat ze konden fietsen, maar ook diegene die de verkeerslichten negeerden, af en toe was het ook wel spannend daar beneden.

Rond middernacht deden we onze oogjes dicht en we hebben heerlijk geslapen en ontbeten. Rond half 12 hebben we ons uitgecheckt en mochten we onze sleurkoffers achterlaten bij de receptie. We gingen lekker shoppen, we hebben koffie gedronken bij de dames van weleer, waar je zelf gemaakte appeltaart en vers gemalen koffie kan krijgen. Weer eens wat anders en je zit in een kelder onder de straten van Utrecht, ongedwongen en je gaat even een paar jaren terug in de tijd.

Kortom we hebben twee dagen genoten en hebben besloten om weer een keer terug te komen naar Utrecht. Kijken of we dit met Ciske gaan combineren en anders om ons onder te dompelen in de stad.

Sfeerimpressie

Karin heeft een kort sfeerimpressie van het Hotel, de Musical en Utrecht gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *