Can’t be happening / In de aap gelogeerd zijn..

familie-van-dokkumburg-in-de-aap-gelogeerd-zijn

Ronald en zijn verhaal over hoe het spreekwoord “in de aap gelogeerd zijn” is gevormd!

Hallo, ik ben Ronald de oudere broer van Frans en de jongere broer van Karin.

In het dagelijks leven ben ik momenteel actief als dakdekker, heb ik ruime buitenland ervaring als “bodemonderzoeker/seismiek” en ben enige jaren Chef geweest op verschillende afd. in verschillende supermarkten.

Vandaag(19/9) was echt zo,n dag van Can’t be happening.

Wat al begon met de wekker een kwartier te vroeg te hebben gesteld, de ontdekking van vervreemding van 16 dakrollen (politie heeft de daders al gepakt), het in mijn vinger snijden met een mes en een stuk daktrim op mijn hoofd..

Toen ik eindelijk thuis kwam zag ik in de spiegel dat mijn hele snor onder het vuil zat waardoor ik de halve dag met een zgn snottebel rondliep..toen vloeide het gevoel van Can’t be happening naadloos over in het: In de aap gelogeerd zijn. Wat ik mij bedacht onder de douche:  Waar komt dat eigenlijk vandaan??

In de Aap gelogeerd zijn!

In het Cafe Int, Aepjen (Zeedijk 1,Amsterdam) kwamen veel ronselaars voor zeelieden samen om U raadt het al., mensen te werven voor het leven op zee, aangezien dat je dat beroep niet echt meteen nr 1 op je beroepenlijst stond werd je meestal dronken gevoerd om daarna onder invloed je kruis of handtekening te zetten op een ongeschreven formulier waarmee jij je aan de zee verbond… Meestal kwam je daar de volgend morgen pas achter…

Tevens hield de eigenaar van het café ook apen op de zolder wat een velerlei aan ongedierte aantrok. De laatste, het was ook een zeil die soms als hangmat diende bij een teveel aan passagiers/matrozen.

Nou de volgende x een ander bericht!

 Toedels

familie-van-dokkumburg-even-voorstellen-ronald-van-dokkumburg

familie-van-dokkumburg-even-voorstellen-ronald-van-dokkumburg

Dit bericht is geschreven door Ronald van Dokkumburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *