Binnen elke familie zijn er broers of broeders. Maar wat betekent broer eigenlijk en wie is nu de broer van wie? Kom erachter op deze pagina.

familie-van-dokkumburg familie relatie broer

Betekenis

Wanneer een gezin twee of meer kinderen krijgen waarvan er één van het mannelijk geslacht is kan er gesproken worden van een broer of broeder. De verwantschap is ontstaan doordat ze beiden dezelfde vader en moeder hebben. Wanneer men maar één ouder gemeen hebben wordt de relatie halfbroer genoemd.

Je hebt ook nog de relatie stiefbroer of stiefbroeder. Een stiefbroer is een broer uit een ander huwelijk van één van de ouders. Stiefbroers hebben geen gemeenschappelijke ouders en zijn daardoor geen bloedverwanten. Je ziet deze relatie voorkomen wanneer een weduwe trouwt met een weduwnaar.

Een schoonbroer of de meer bekende naam van zwager is een familielid wie aangetrouwd is. De verwantschap is ontstaan doordat de persoon zelf, een broer of een zus is getrouwd. Een zwager is geen bloedverwant aangezien ze geen gemeenschappelijke vader of moeder hebben.

Broers binnen de familie

Binnen elke familie zijn er wel één of meer broers. Als ik binnen de Familie van Dokkumburg kijk zijn er heel veel mensen broers van elkaar. Zo zijn Frans en Ronald broers van elkaar en hebben Karin, Amylyn, Yvonne, Marleen en Shania twee broer(tjes). Jürgen en Marinus zijn ook broers van elkaar en hetzelfde geldt voor Jos en Nick, René en Peter, Julian en Jeremy, Rolian en Justian en Rohan en Dyon.

Naast broer heb je broertje en broers en broertjes in enkelvoud/meervoud of kleiner gemaakt.

Verwantschappen

Onderstaand plaatje geeft een overzicht wat de verschillende verwantschappen betekenen en hoe de relaties in elkaar zitten.Het helpt je verder op weg om te kijken hoeveel verwantschappen jij hebt binnen jouw familie.

familie-van-dokkumburg-familie-relaties neef verwantschappen

Andere talen

Hieronder vindt je een overzicht wat het woord eigenlijk betekent in een andere taal.

Taal

Nederlands

Engels

Frans

Duits

Deens

Grieks

Spaans

Italiaans

Vertaling

Broer

Brother

Frère

Bruder

Bror

αδελφός

Hermano

Fratello

Andere relaties en verwantschappen

Wil je weten welke andere relaties en verwantschappen er zijn binnen een familie en of gezin? Klik dan op de knop Familie!

familie-van-dokkumburg familie relatie familie