Boek recensie: Vermiste meisjes door Miranda Megan

Boek Recensie vermiste meisjes miranda megan

Nicolette Farrell is tien jaar geleden vanuit Cooley Ridge naar Philadelphia vertrokken, niet lang naar de onopgeloste verdwijning van haar beste vriendin Corinne. Vermiste Meisjes is een boek geschreven door Miranda Megan.

Vermiste Meisjes door Miranda Megan

Nicolette heeft een leuke baan als lerares op een privéschool en staat op het punt te trouwen met Everett, een jonge advocaat die in het maatschap van zijn vader werkt. Totdat haar broer, Daniel, belt met de mededeling dat zij zo snel mogelijk naar Cooley Ridge moet komen om het huis van hun vader op te knappen en te verkopen. Het geld is bijna op om de kosten te kunnen betalen nu hun vader in een tehuis verblijft. Daniel en zijn vrouw Laura, verwachten binnen korte tijd een baby. Nicolette ontvangt een envelop met een briefje erin waarop staat, ik moet je spreken. Dat meisje. Ik heb dat meisje gezien.

Als Nicolette aankomt bij haar ouderlijk huis komt zij erachter dat de achterdeur niet op slot kan, ze heeft het vermoeden dat er iemand binnen is geweest?

Na Nicolette haar aankomst in Cooley Ridge verdwijnt er weer een meisje, Annaleise , het meisje wat iedereen een alibi verschafte ten tijde van de verdwijning van Corinne. Alle wonden worden weer opengereten en Cooley Ridge is een klein dorpje waar veel gefluisterd wordt. Corinne’ s toenmalige vriend werkt in de lokale kroeg en Nicolette haar toenmalige vriend, Tyler is aan het daten met Annaleise. Weet hij meer van haar verdwijning?

Achter het ouderlijk huis ligt een bos, die Nicolette op haar duimpje kent, dan ziet ze schaduwen en verlichting van een zaklamp. Wie of wat houdt haar in de gaten?

Nicolette haar vader wil niet dat de woning verkocht wordt en Nicolette besluit samen met Daniel om Everett opdracht te geven voor een Attes.

Wat is er in die tien jaar gebeurd, wat weten de mensen die er toen ook waren?

Boek recensie Vermiste meisjes door Miranda Megan

Bekijk hier!

Over de schrijfster Megan Miranda is niet zoveel bekend. Ze heeft een aantal boeken geschreven voor jong volwassenen en Vermiste Meisjes is haar eerste thriller debuut die in Amerika en Nederland goed ontvangen is.

Ik heb het boek in twee dagen uitgelezen en werd gegrepen door het verhaal. Ik waande mij in het huis of bos in de kroeg van Cooley Ridge en ik kon de sidderingen voelen. Heel mooi geschreven en een echte aanrader voor mee op vakantie of straks als de dagen weer korter worden.

Karin van Dokkumburg

Klik hier om alle andere recensies te lezen die we in de loop der jaren hebben geschreven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *