Boek recensie: IJsprinses geschreven door Camilla Läckberg

ijsprinses boek recensie camilla lackberg

Dit is de eerste misdaadroman van de Zweedse Camilla Läckberg en in 60 landen goed ontvangen. Het boek IJsprinses is enorm spannend en je kan ook geen bladzijde overslaan, anders mis je “iets”.

IJsprinses geschreven door Camilla Läckberg

Alexandra wordt met doorgesneden polsen dood gevonden in een badkuip. Het lijkt op zelfmoord maar er kloppen een aantal zaken niet. Zo wordt er een slaapmiddel in haar bloed gevonden en heeft ze na haar dood bezoek gehad. In het dorpje Fjällbacka, dat aan de Zweedse westkust ligt, zijn vele geheimen bewaard gebleven. Als na de dood van Alexandra nog iemand dood aangetroffen wordt proberen Patrik Hedström, werkzaam bij de politie en Erica Falck, schrijfster van beroep, de puzzelstukjes op zijn plek te krijgen.

Erica woont in Stockholm en is tijdelijk terug gekeerd naar haar geboortedorp Fjällbacka om, samen met haar zusje Anna, de spullen uit te zoeken van hun ouders. Die omgekomen zijn bij een ongeval. Erica en Alexandra gingen als jonge kinderen veel met elkaar om, maar opeens was Alexandra verhuist zonder een bericht achter te laten. Erica probeert er achter te komen waarom dat was gebeurt en sluipt stiekem de woning in, waar Alexandra dood is aangetroffen en gaat op onderzoek uit. Opeens hoort Erica geluiden in het huis en verstopt zich snel op de slaapkamer van Alexandra. We is er nog meer op zoek?

Patrik Hedström krijgt de opdracht om familieleden en bekenden van Alexandra te bezoeken om zo aan meer gegevens te komen over zaken die uit het heden en verleden komen. Patrik heeft een zwak voor Erica en als Erica vraagt of hij bij haar komt eten lijkt het hek van de dam en vraagt zijn leidinggevende zich af of het allemaal wel goed gaat komen.

De rijke familie Lorentz houdt de schijn op en mw. Lorentz denkt dat alles met geld op te lossen is. En wat is er 25 jaar geleden met haar zoon Nils Lorentz gebeurd?

ijsprinses boek recensie

Bekijk hier!

Klik hier om alle andere recensies te lezen die we in de loop der tijd hebben geschreven!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *