Bereik je doelen met Bootcamp

bootcamp beginnen met sporten

Welke doelen wil jij bereiken in het nieuwe jaar? Wil je afvallen of juist meer spieren kweken? Begin je net met sporten of ben je al jaren fanatiek bezig? Wil je sporten in de buitenlucht en in groepsverband je grenzen verleggen, wellicht is bootcamp dan iets voor jou!

Welke doelen heb jij in het nieuwe jaar?

Wanneer je eenmaal als doel hebt gesteld om te gaan beginnen met sporten volgt er een interessant beslissingsmoment; WELKE sport wil je gaan beoefenen? Vragen die je jezelf gaat stellen zijn hierbij: wil ik in groepsverband sporten of juist alleen, wil ik binnen of buiten sporten, welke doelen heb ik voor ogen, welke sport vind ik leuk en waar kan ik mijn energie kwijt. Daarnaast is het ook goed om jezelf af te vragen of je heel erg fanatiek bent of dat je voor je plezier sport. Voor iedereen is de uitkomst verschillend en dat maakt het juist zo leuk.

Met de antwoorden op bovenstaande vragen kan je een goed beeld vormen van welke sport je interessant vindt om te beoefenen. Voor de één zal hier een binnensport zoals basketbal of turnen uitkomen terwijl voor de andere voetbal of tennis de ideale sport is om te beoefenen. Een leuke anekdote is dat je interesse voor sport al vroeg door je familie wordt meegegeven. Als je als gezin elke week trouw turnen kijkt is de kans groot dat je dit een leuke sport vindt om te doen.

Een sport die trouwens nog niet zolang wordt beoefend maar waar je wellicht al weleens van gehoord hebt is bootcamp. Begin je net met sporten? Dan is bootcamp een prima sport om mee te beginnen. Met bootcamp kan je de lat zelf zo hoog of laag leggen als je wilt en het is geschikt voor zowel de fanatieke- als recreatieve sporter.

Ik vertel je er graag meer over!

Wat is Bootcamp?

Bootcamp is een sport die zijn oorsprong kent uit het leger. Militairen moet natuurlijk super fit zijn om het land te verdedigen wanneer dit nodig is. Om dit te realiseren bedacht het Amerikaanse leger een trainingsprogramma waarbij de soldaten in korte tijd werden klaargestoomd om in actie te komen. Kracht en uithouding worden verbeterd. Het doel is om maximaal resultaat te halen uit je lichaam. Op een gegeven moment is de trainingsmethode overgenomen door sportscholen en sindsdien is het voor het gewone publiek ook mogelijk om bootcamp te volgen.

bootcamp beginnen met sporten

Sporten in Steenwijk

Sinds kort is het mogelijk om bootcamp lessen te volgen in Steenwijk. Samantha van der Zweerde is de trotse eigenaresse van Fun Fit Steenwijk. Bij Fun Fit Steenwijk worden er meerdere keren per week bootcamplessen gegeven. Tevens is het mogelijk om Personal Training lessen te volgen voor 1 op 1 training. Ben je zwanger? Geen nood; bootcamp is ideaal om te beoefenen tijdens de zwangerschap. Je sport namelijk in je eigen tempo en naar eigen kunnen. Zo blijf je gezond tijdens de zwangerschap. En ben je eenmaal bevallen dan kan je meedoen met Baby Bootcamp waarbij de nadruk ligt om ‘back in shape’ te komen. Samen met je baby ga je aan de slag. De nadruk ligt hierbij op het feit dat jij weer fit wordt en om de motoriek van de kleine spruit te verbeteren.

bootcamplessen in steenwijk

Wat je ook kiest, kies iets dat bij je past!

Of bootcamp of personal training nu wel of niet iets is voor jou, kies in ieder geval een sport waar je plezier in hebt. Plezier is van essentieel belang als je gaat beginnen met sporten. Als je geen plezier hebt zal je eerder geneigd zijn om te stoppen wanneer het even zwaar wordt of tegenzit. Bijvoorbeeld als je een blessure oploopt. Mocht je trouwens sport oefeningen zoeken kan je deze hier vinden.

sport tank top

Bekijk hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *