Basilicum

Basilicum plant recept

Wat is Basilicum en waar kan je deze plant allemaal voor gebruiken? We hebben tevens twee recepten wat je met Basilicum kan maken.

Plant

Het mooie plantje is familie van de muntplant en komt uit India. Basilicum is een echte zomerplant, dit houdt in dat het plantje veel zon en voeding nodig heeft. Het beste om het plantje goed te houden is op een lichte warme plaats of in een kasje.

 

Basilicum plant recept

Gezond

Basilicum heeft een positieve werking op de spijsvertering en bevordert de eetlust. Tevens werkt het ontstekingsremmend en is goed tegen hart en vaatziekten. Vroeger werd basilicum veelal toegepast bij verkoudheden, huidproblemen en andere soorten infecties. Het plantje is ook goed om de zuurbalans in het lichaam goed te houden en helpt het om de vetspiegel en cholesterol te reguleren. Ook heeft het een positieve uitwerking bij stress en helpt het bij het ontgiften van je lichaam. De olie die in het plantje zit is goed te gebruiken tegen acne en droge huid.  Zelf een maskertje maken kan natuurlijk ook met honing en basilicum.

Basilicum bevat onder ander calcium, ijzer, kalium, mangaan en magnesium, vitamine C, B3, B6 en A. Je moet natuurlijk wel meer eten dan 1 blaadje. Een handje vol door bijvoorbeeld een smoothie of op een broodje kaas en natuurlijk over die heerlijke pizza.

2 recepten

Het eerste recept is een heerlijke smoothie die je kan maken van dit plantje. In slecht 4 stappen en totaal een paar minuten maak je deze smoothie. Lekker voor het ontbijt of tussen de middag!

Recept: Smoothie

Basilicum smoothie recept

basilicum smoothie recept basilicum pesto

Zelf je Pesto maken kan met dit recept welke je eenvoudig kan maken. Binnen 10 minuten heb je de pesto gemaakt en kan je deze gebruiken voor op brood of door de pasta.

Recept: Pesto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *