Appartement D Vieng Santiham van Samantha en Frans in Chiang Mai Thailand

familie-van-dokkumburg-d-vieng-appartement-chiang-mai-thailand-santiham7

Na 3 maanden in het Play appartement te hebben gezeten zijn we afgelopen week verhuisd naar een nieuwe appartement. We hebben gekozen voor het D Vieng appartement in Santiham. Wil je weten hoe dit eruit ziet?

Wel of Niet verhuizen

Zoals jullie wellicht al wel weten hebben we onze eerste drie maanden verblijft in het Play Condominium in Chiang Mai. Zo niet, dan kan je dat hier teruglezen. We hadden een contract afgesloten van 3 maanden omdat we eerst van plan waren om na die drie maanden richting het zuiden te vertrekken. In de tussentijd hebben we onze plannen herzien en blijven we in Chiang Mai om hier de volle zes maanden vol te maken voordat we in maart terugkomen naar Nederland. We hadden de keus om ons contract te verlengen bij het Play appartement of op zoek te gaan naar een nieuw appartement. Aangezien de huur bij het play appartement 23.000 (€610 euro) bedroeg hebben we ervoor gekozen om op zoek te gaan naar een nieuw appartement.

familie-van-dokkumburg-d-vieng-appartement-chiang-mai-thailand-santiham7

D Vieng Condominium Santiham

Samantha heeft er een hele studie van gemaakt om op zoek te gaan naar het juiste appartement, deze is terug te lezen op de website van MevrouwNomad. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het appartement D Vieng condominium in de buurt Santiham. Dit appartementencomplex is redelijk nieuw maar ziet er nog goed uit wat betreft interieur en onderhoud. Tevens heeft het een groot zwembad en goede mogelijkheden om te sporten. Het zwembad is zo groot dat je hier makkelijk baantjes kan trekken, en ze hebben twee goed kwalitatieve hardloopbanden waar ik weer lekker op kan hardlopen, want dat is wel iets wat ik heb gemist de afgelopen maanden.

Maar het echte grote voordeel is dat we per maand maar 13.000 bath kwijt zijn wat neerkomt op €345 euro. Hiermee besparen we per maand €265 euro ten opzichte van het Play appartement. Een ander groot voordeel is dat de buurt Santiham door veel locals bewoont wordt terwijl er in de buurt van het Play appartement heel veel Digitale Nomaden en Expats leven. Opzich is daar niks mis mee maar je ziet het wel terug in de prijs in een restaurant of koffieshop.

d-vieng-appartment-santiham-chiang-mai-frans-samantha-thailand

Bekijk dit filmpje voor de rondleiding

En hier een rondleiding op de begane grond van het D Vieng appartement met daarin een heel groot zwembad en een sportschool met kwalitatief goede apparatuur.

Verhuizen

Uiteraard moeten we onze spullen verhuizen toen we van het Play appartement naar D Vieng appartement verhuisden. Ditmaal geen familie of vrienden die ons gingen helpen maar we moesten het helemaal alleen doen. Uiteraard geen probleem en in twee keer hebben we de boel verhuisd. We hebben gewoon gebruik kunnen maken van de Red Truck (rode taxi) . Normaal zit je hier met zes tot acht personen in maar als je geluk hebt heb je de taxi helemaal voor je alleen.

familie-van-dokkumburg-d-vieng-appartement-chiang-mai-thailand-santiham

familie-van-dokkumburg-d-vieng-appartement-chiang-mai-thailand-santiham2

familie-van-dokkumburg-frans-vandokkumburg4

Dit bericht is geschreven door Frans van Dokkumburg

3 reacties op “Appartement D Vieng Santiham van Samantha en Frans in Chiang Mai Thailand

  1. Bert en marga zegt:

    Jullie zitten er weer goed bij veel woongenot en tevens prettige feestdagen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *