Alle ballen in de lucht houden

familie-van-dokkumburg-ballen

Karin geeft een kijkje in het dagelijkse leven binnen hun gezin. Ditmaal hoe je vijf agenda’s moet bijhouden en afstemmen zodat iedereen op tijd op de juiste plaats van bestemming komt.

Vijf Agenda’s

Bij mij thuis ben ik de wandelende agenda, ze denken echt dat ik vijf agenda’s kan onthouden en dat ik dat ook zomaar kan opdreunen. Ik zal je uit je droom helpen, dat kan ik dus niet. We gebruiken daarvoor de google agenda, waar iedereen wat in kan zetten als hij of zij iets moet doen en natuurlijk op welke dag. Met de goede inlog code kan je vanaf elke computer, tablet of telefoon inloggen, reuze handig toch?

familie-van-dokkumburg-agenda

Schrikmomentje

Begin dit jaar had ik even een schrik momentje. Hans deelt zijn werk agenda ook met zijn collega’s en één van die collega’s heeft ook vrij jonge kinderen die weleens een zomaar dagje vrij zijn van school omdat de leerkrachten een studie dag hebben. Aangezien ik bij Hans een vinkje had gezet had ik dus ook inzage in de agenda van zijn collega. Normaal gesproken zie ik dat niet, maar deze agenda’s waren op één of andere manier over elkaar heen gelegd. En aangezien ik nogal van het kleur gebruik ben en die collega dus ook, dacht ik dus dat de jongens een dagje vrij hadden van school alleen Hans had ze wel naar school gebracht. Zit je daar in je ochtendjas en de paniek sloeg wel even toe. Het was kwart voor negen s’ ochtends. Gelukkig had ik een helder moment om Hans te bellen zodat ik niet op mijn sloffen bij school stond om de kinderen weer op te halen. Ik zeg kan het zijn dat onze kinderen vrij zijn vandaag, waarop Hans zegt nee hoor dat zijn de kinderen van mijn collega. Oké maar hoe komt jouw collega in mijn agenda. Huh?? Na wat speurwerk was het probleem opgelost en kon ik rustig douchen.

Moe van e-mails

Ook kom ik er achter dat ik soms een beetje e-mail moe wordt. Ik krijg van mijn werk, de scholen waar de kinderen opzitten, reclame en van Facebook nogal wat mail binnen. Uiteraard kan ik sommige e-mails meteen verwijderen, maar die van de scholen moet ik toch doorlezen, ook al doe ik dat meestal niet meteen. Er zit namelijk één e=mail zender tussen waarvan ik weet dat ik de mail drie keer moet lezen. De hele lap tekst staat aan elkaar met van die sterretjes ervoor en gaat van de hak op de tak. Pff en dan heb ik ook mijn google agenda nodig want 1 van de kinderen moet iets meenemen of iets doen. En dat gaat weleens mis, omdat ik gewoonweg mij niet zo goed kan concentreren op de lap ladadieladada.

Family planner

Ook gebruiken wij een family planner, die hangt in de keuken en alles wat er in de google agenda staat, staat daar ook op. Diegene die hier de google agenda heeft geïntroduceerd kijkt dus dagelijks op het geschreven gebeuren wat er in de keuken hangt. Dit komt hoofdzakelijk door mijn werk, geen week hetzelfde en geen uur hetzelfde. Hoe laat is ze thuis, hoe laat moet ze werken, ben je thuis met het avond eten en noem alles maar op.

familie-van-dokkumburg-kalender-2016

Afvinklijstjes

We hebben ook een lijstje hangen voor alle jongens hier in huis. Dit is een checklist voordat iedereen naar het werk of school gaat en het helpt.  Eigenlijk is het een afvinklijstje en daar hou ik van. De todolist wordt zo kleiner en dan kun je het ook uit je hoofd zetten. Ik heb voor dit jaar nog twee grote vinken en dat is ons plafond witten en nieuwe gordijnen.

familie-van-dokkumburg-karin-vandokkumburg2

Dit bericht is geschreven door Karin van Dokkumburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *