5 tips om met behulp van Google sneller een nieuwe baan te vinden

google zoekopdracht familie vacature directiesecretaresse-ingesteld

In dit artikel leggen we uit hoe je met behulp van Google Zoekopdrachten de meeste relevante vacatures vind. We hebben in totaal 5 tips om jou te helpen om een nieuwe baan te vinden.

Google Zoekopdrachten

Google wordt steeds slimmer en je kan wanneer je het weet er ook veel informatie uit halen. Waar je vroeger bijvoorbeeld precies de naam van de website hoeft te weten hoeft dit hedendaags niet meer. Je type gewoon een paar trefwoorden in en Google vindt de website die je nodig bent. Met Google zoekopdrachten is het trouwens ook heel eenvoudig om de voor jou relevante vacatures boven water te halen wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan. We geven in dit artikel 5 tips om je op weg te helpen.

Als voorbeeld zoekt deze persoon een nieuwe baan als directie secretaresse in Zwolle en om streken.

Basis zoekopdrachten

De eerste stap die je kan zetten is om Google te gebruiken om specifieke woorden in een zin te vinden. Om dit te laten slagen ze je woorden tussen aanhalingstekens. Hiermee verschijnen alleen de pagina’s die dat woord of die woorden bevatten.

Voorbeeld:

“vacature directiesecretaresse”

Resultaat:

Ongeveer 2.970 resultaten (0,28 seconden)

Woorden uitsluiten

Nadat je de eerste stap hebt gezet zal je zien dat je heel veel resultaten hebt teruggekregen van Google. Het wordt nu tijd om bepaalde woorden uit te sluiten zodat je de vacatures overhoudt waar jij echt wat aan hebt. Om dit te bewerkstelligen kan je het streepje (-) om woorden uit te sluiten.

Voorbeeld:

“vacature directiesecretaresse” -receptioniste

Resultaat:

Ongeveer 2.480 resultaten (0,43 seconden)

Uitsluiten en Includeren

Nu je alle vacatures hebt gevonden die aansluiten bij je wensen wil je kijken of er ook een vacature is in de plaats waar jij aan het zoeken bent. In dit geval is diegene op zoek in Zwolle dus dan voeg je Zwolle toe aan de zoekopdracht.

Voorbeeld:

“vacature directiesecretaresse” zwolle -receptioniste

Resultaat:

Ongeveer 1.150 resultaten (0,24 seconden)

google zoekopdracht familie vacature directiesecretaresse plaats

Opties toevoegen

Misschien wil je niet alleen zoeken in Zwolle maar ook in Meppel voor het vinden van je ideale baan. Met behulp van Google is dit mogelijk. In dit voorbeeld gaan we uit van Meppel en Zwolle maar je kan hier ook Provincie Groningen van maken.

Voorbeeld:

“vacature directiesecretaresse” -receptioniste (Zwolle OF Meppel)

Resultaat

Ongeveer 33 resultaten (0,45 seconden)

Actuele vacatures

Je wilt uiteraard weten of de vacature wel actueel is. Om niet vacature sites individueel bij langs te gaan heeft Google hier een handige optie voor. Het is namelijk mogelijk om bijvoorbeeld alleen de resultaten te zien van de “Afgelopen 24 uur” of “Afgelopen uur” of “Afgelopen week”. Hiermee zie je direct of de vacature actueel is of niet.

Klik net onder het zoekopdracht veld op “Tools” en klik dan op “Elke Periode” en kies de periode dat je wilt.

google zoekopdracht familie vacature directiesecretaresse

Meer tips nodig?

Naast deze 5 tips heeft Google Zoekopdrachten nog veel handigheidjes die je even moet weten. In een volgend artikel gaan we deze verder bespreken. Verder kan je op deze website nog veel meer tips vinden om in korte tijd een baan te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *