5 tips om lekker terug te komen van vakantie!

vakantie selfie ontspannen stel strand zee

Wanneer je terugkeert van vakantie ben je veelal in chill-modus, hoe lekker is het als je bij thuiskomst nog even door kunt gaan? Met deze tips maak je op eenvoudige wijze je huis klaar voor vakantie, beter gezegd, klaar voor je thuiskomst.

Je bent toe aan vakantie!

Je herkent het volgende vast wel. Je gaat op vakantie en de laatste dagen voor vertrek ren je je longen uit je lijf om alles op tijd klaar te hebben. Op de koop toe krijg je nog even wat extra werk op je bureau want je had nu eenmaal niks meer te doen. Daarnaast puilt je wasmand uit en ow ja, je moet je koffer ook nog inpakken. In alle hectiek ben je ZO bezig met je vertrek dat je helemaal nog niet hebt nagedacht over je thuiskomst. Dit is logisch, want de vakantie heb je meer dan verdient.

Met deze simpele 5 tips helpen we je op weg om bij thuiskomst na je vakantie in chill-modes te blijven.

Tip 1) Maak je prullenbakken leeg

Wat je vooral niet wilt hebben is nare geurtjes wanneer je weer thuiskomt. Vergeet daarom niet om je prullenbakken te legen. Het klinkt eenvoudig, maar heel veel mensen vergeten het. Dus check voordat je de deur achter je dicht gooit of alle prullenbakken leeg zijn. Je bent ons dankbaar als je thuiskomt!

Tip 2) Ventileer je woning

Er is niks zo vervelend om bij thuiskomst in een muf en benauwd huis terecht te komen. Vergeet daarom niet om je woning ook tijdens je vakantie te ventileren. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor (eventuele) planten.

Let wel op dat je rekening moet houden met mogelijke inbrekers. Zorg er daarom voor dat je de ramen op een klein kiertje moet zetten. Nog beter is om de ventilatieroosters te gebruiken.

Tip 3) Maak welkom thuis kliekjes

Niets is zo fijn dat er bij thuiskomst een aantal maaltijden klaar te hebben staan die je zo kan nuttigen wanneer je er zin in hebt. Hiermee voorkom je dat je gelijk op de eerste dag direct weer boodschappen moet gaan inslaan. Door in de weken voordat je op vakantie gaat alle kliekjes te verzamelen en deze in te vriezen, kan je dit eenvoudig serveren na thuiskomst. Denk bijvoorbeeld aan een ‘ratjetoe’ of een Soepie. Vergeet trouwens niet om een zomers drankje in de koelkast te leggen.

Tip 4) Laat je planten verzorgen

Vraag je buren of familie om voor de planten te zorgen wanneer je op vakantie bent. Het zou zonde zijn dat je planten jou vakantie niet overleven. Planten zorgen er namelijk voor dat ze de lucht van je huis zuiveren en ze zijn in veel gevallen mooi om naar te kijken. Een win-win situatie is dat je als buren om voor elkaars planten en dieren te zorgen terwijl de andere zorgeloos met de beentjes op het strand ligt.

Tip 5) Zet je apparaten uit

Wellicht voor velen een open deur maar zeker noemenswaardig. Zet voor vertrek je apparaten uit. Nog beter is om de stekkers uit het stopcontact te halen. Hierdoor zal er geen stroom lekken bij een eventuele stroomstoring en blijven je apparaten beschermd. Op de koop toe bespaar je ook nog eens geld! Van dat geld kan jij een overheerlijke cocktail halen!

Tips om nooit meer te druk te zijn!

Tony Crabbes bestseller Nooit meer te druk is er nu ook in een praktisch werkboek vol handige tips en inspiratie! Het is een helder en praktisch boek dat ons helpt om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we hebben het te druk.

vakantie nooit meer te druk ontspannen boek

Bekijk hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *