5 tips om Blue Monday te overleven

wat is blue monday uitgelichte afbeelding1

Maandag 15 januari 2018 is het weer zover, dan is het Blue Monday oftewel de meeste deprimerende dag van het jaar. Wij leggen je uit hoe dit ontstaan is en we geven je 5 tips om deze dag te overleven

Wat is Blue Monday

Wat is Blue Monday nu eigenlijk? Ik kan me voorstellen dat je met deze vraag zit. Zelf moest ik even uitzoeken waar de dag voor staat. Uiteraard heb ik er weleens van gehoord en elk jaar is het weer een terugkerend iets maar ja het fijne wist ik er niet van. Blue Monday oftewel blauwe maandag is de uitkomst van een wetenschappelijke formule die aangeeft dat deze dag de meest deprimerende dag is van het jaar. Mensen zouden volgens deze formule zich weemoedig, neerslachtig en treurig voelen. De reden dat mensen zich zo voelen is dat de feestdagen net achter de rug zijn, het in veel van de gevallen nog lang duurt voordat je met vakantie mag en het is koud en donker buiten.

De formulie is bedacht voor de Britse psycholoog Cliff Arnall en de data’s voor de aankomende twee jaren zijn ook al bekend:

  • Maandag 21 januari 2019
  • Maandag 20 januari 2020

5 tips om Blue Monday tegen overwinnen

Nu je weet dat Blue Monday de meest deprimerende dag van het jaar is moet je natuurlijk niet bij de pakken neerzitten. Wij geven je vijf tips om deze en andere deprimerende dagen te trotseren.

1

Pak pen en papier en maak een lijstje van alle dingen waar JIJ blij van wordt. Ben je blij met je hamster? Schrijf het dan op. Ben je helemaal trots dat je die muur een andere kleur hebt gegeven? Opschrijven! Kan je heel erg goed opschieten met je beste vriend of vriendin? Schrijf het allemaal op en je krijgt direct een goede oppepper.

2

Wat vindt je nu eigenlijk het leukst om te doen? Dit is DE dag om dit uit te laten komen. Hetgeen wat je wilt doen moet natuurlijk wel mogelijk zijn op de dag zelf. Denk bijvoorbeeld aan een dagje naar de sauna of naar die ene film waar je al heel erg lang naar toe wilt. Dus als JIJ vanavond zweedse balletjes wilt eten bij de IKEA moet je dat gewoon gaan doen.

3

Onderzoek heeft uitgewezen dat als je gekke bekken gaat trekken voor de spiegel je vanzelf ook echt gaat lachen. Dit komt omdat je jezelf hoort lachen maakt het lichaam een bepaalde stofje aan waar je blij van wordt. Wel even een tip: Mocht je die gekke bekken gaan trekken op je werk kan het tot hilarische situaties leiden.

4

Ga lunchen met je collega’s en geef elkaar oprechte complimentjes. En dan niet zo’n oppervlakkig compliment zoals: wat heb je toch een goed document opgeleverd maar meer van; Leuk jasje of wat heb je leuke schoenen gekocht. In veel van deze gevallen ontvang je ook een compliment terug welke je goed kan gebruiken om Blue Monday te overwinnen.

5

Negeer gewoon die Blue Monday. Je laat je toch niet gek maken door één onderzoeker die dit beweerd dat jij je deprimerend moet voelen? Neem dit alles met een korreltje zout en maak er een leuke dag van.

Mochten deze tips niet helpen hebben we natuurlijk ook goed nieuws. Dezelfde onderzoeker heeft namelijk ook de meest gelukkige dag van het jaar berekend en deze valt altijd in juni. Kortom; het is AFTELLEN geblazen!

wie is de mol 2018

wat is blue monday boek nicci french

Bekijk hier!

blue monday stoere broek

Bekijk hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *