5 manieren om leeftijdsdiscriminatie tegen te gaan tijdens een sollicitatie

sollicitatie cv solliciteren

Je bent de 50-tig gepasseerd en je verliest je baan. Hoe kom je snel weer een aan nieuwe baan en waar liggen je competenties? We geven je 5 tips die je verder helpen tijdens een sollicitatie.

Ervaring

Je hebt gedurende je werk carrière een schat aan ervaring opgebouwd! En deze ervaring is iets wat jongere werknemers juiste niet hebben. Jij weet namelijk wat werkt en vooral ook hoe het werkt. Daarnaast heb je ook van dichtbij mee gemaakt wat niet werkt. Met deze ervaring en levenslessen kun je de werkgever helpen om kostbare fouten te voorkomen. In feite help je de werkgever door hem niet opnieuw het wiel uit te laten vinden.

Up-to-Date

De eerste gedachte wat de werkgever heeft als deze een 50-tig jarige sollicitant voor zich heeft is dat jij niet up-to-date bent. Soms is dit terecht en soms ook niet. In ieder geval is het goed om in het achterhoofd te houden. Het is daarom aan te bevelen om jezelf te omschrijven die blijft leren en groeien. Laat daarom ook zien dat je geïnteresseerd bent als iemand die nieuwe ontwikkelingen blijft volgen binnen jou vakgebied. Laat daarom dus zien dat je met de tijd mee gaat en dat je werkt met diverse programma’s, social media en apps op je smartphone.

Betrokkenheid

Als werkgever zoek je een medewerker die zich wil inzetten voor de organisatie en bij tijd en wijlen een extra inspanning wilt leveren. Geef daarom in je motivatiebrief dat je graag betrokken bent bij de organisatie en projecten. In de sollicitatie kan je dit punt weer terug laten komen door aan te geven dat betrokkenheid jou energie geeft en motiveert. Benoem je successen uit eerdere projecten en vertel daarbij hoe je trots je bent op het bedrijfsresultaat. Laat in het kort zien dat je gemotiveerd bent voor de nieuwe functie!

Stabiliteit

Wanneer dit van toepassing is voor jou is het goed om aan te geven dat je standvast en loyaal bent. Onderbouw tijdens het gesprek deze eigenschappen met goede voorbeelden. Heb je bijvoorbeeld de afgelopen jaren werk en privé in balans gebracht is dit een pluspunt voor de werkgever. Deze stabiliteit kan jij ook teruggeven aan de werkgever. Geef dit ook aan in een voorbeeld waarin jij consistent bent geweest.

bestandsnaam cv solliciteren op gesprek komen interview sollicitatie

Productiviteit

Doordat je betrokken en loyaal bent zal jouw productiviteit ook omhoog gaan. Je bent namelijk zo ervaren dat je weet wat de functie inhoudt en daarom heb jij maar een korte inwerkperiode nodig. Hierdoor ben je prima in staat om in een korte periode nieuwe werkzaamheden op te pakken.

boek solliciteren via linkedin

Bekijk hier!

boek solliciteren voor introverte mensen

Bekijk hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *