5 leuke activiteiten om te doen met oma en opa

5 leuke activiteiten om te doen met opa en oma en opa

Voor veel oma’s en opa’s is niets leuker dan een dag op te trekken met hun kleinkind. Een spelletje thuis spelen of samen iets leuk ondernemen. Dit zijn activiteiten die leuk zijn om te doen voor oma en opa. We hebben een aantal activiteiten op een rij gezet. Verder vindt je hier nog meer uitjes.

Dagje weg met de trein

Kinderen zijn vaak enorm onder de indruk als ze met de bus of trein weg mogen. Je moet niet raar staan de kijken als de peuter of kleuter kreten zoals whoooo en cool uitschreven of je met grote ogen aan kijken. Super leuk dus om samen ‘op reis’ te gaan. Eerst ga je samen een kaartje kopen of laad je de OV-chipkaart op, daarna check je in of ga je door de toegangspoort waarna je gaat wachten op de trein: “Zie je de trein al aankomen?”. Als jullie eenmaal zitten – bovenin de dubbeldekker – en de conducteur komt langs om de kaartjes te controleren is de dag compleet.

Naar het museum

Als je denkt dat het museum niet geschikt is voor kinderen is dit achterhaald. Het komt namelijk steeds vaker voor dat musea extra aandacht besteed aan jonge bezoekers en verzinnen daarom van alles om het ook voor hen interessant te maken: denk aan speciale rondleidingen, grappige speurtochten en opdrachten of een kindertentoonstelling. Kijk eens bij een museum bij jou in de buurt of er ook een speciaal kinderprogramma is.

Het spotten van vogels

Niks is fijner dan om een activiteit in de buitenlucht te doen. Het kan heel simpel al door de eendjes samen te voeren. Of je neemt de verrekijker mee naar een natuurgebied om dan samen vogels te spotten. Buiten leren kinderen namelijk een hele nieuwe wereld kijken en wat is er nu leuker dan die samen te ontdekken. Goed voor de ontwikkeling van je kleinkind en natuurlijk hartstikke gezond en goed voor de conditie.

Samen boekje lezen

Wat is er nu leuker voor een kind om voorgelezen te worden. Voor opa en oma is het heerlijk om zo knus samen met hun kleinkind op de bank te zitten. Het is goed om samen even uit te rusten van een eerdere activiteit en tegelijkertijd bevordert het de taalvaardigheid. Kinderen leren zo nieuwe woorden en door te praten over het verhaal van bijvoorbeeld dikkie dik zijn ze zelf met de taal bezig.

Spelletjes spelen

Leuk samen spelletjes spelen met oma en opa! Pak alle spellen er maar weer bij: van mens-erger-je-niet en ganzenbord tot reuzenkwartet en memory. Wat leuk is om te doen is ‘Uno Junior Kaartspel‘ of het ‘eerste keer rekenen‘. Met dit spelen leren kinderen spelenderwijs tellen, minsommen en optellen.

eerste-keer-rekenen

Bekijk hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *