3 redenen waarom werken tijdens de zomer heerlijk is

zomer dobberen zee relaxen

Terwijl bijna iedereen vakantie aan het vieren is in één of ander exotisch oord, breng jij deze zomer bijna in je uppie door op kantoor. Social Media platformen zoals Instagram en Pinterest durf je niet meer te openen omdat je collega’s en vrienden je constant confronteren met hoe heerlijk hun aan het genieten zijn van een heerlijke vakantie. Tapas, bikini’s, surfplanken en cocktails, je wordt er bijna kotsmisselijk van! Maar wat als je het even anders redeneert, want eerlijk gezegd heb je helemaal gen reden om te klagen. Jij bent juist een enorme mazzelpik! Waarom? Wij geven je 3 redenen waarom JIJ de morele winnaar bent:

1) Je staat niet in de File

Terwijl je collega’s en vrienden in de file staat in en rondom Frankrijk is het een aantal weken heerlijk rustig op de Nederlandse wegen. Er zijn amper files, je hoeft geen moeite te doen voor een parkeerplaats en je kan na afloop weer lekker snel thuis zijn. Wat goed is om te weten is dat onderzoek heeft uitgewezen dat werknemers die aan het begin van hun werkdag in een file hebben gestaan minder geconcentreerd zijn dan medewerkers die filevrij reizen! Door alle files gaat de productiviteit er op je werk er dus zeker niet op vooruit. Daarnaast heb je nog te maken met verkeersagressie, verhoogd risico op verkeersongelukken en tijdsdruk die veel Nederlanders dagelijks ervaren. Maar de hoofdreden is dat je met files enorm veel tijd verliest. In de zomervakantie geniet je dankzij de kortere reistijd iets langer van je nachtrust en kom je veel uitgeruster aan op je werk! Aan het eind van de dag ben je ook weer snel thuis, waardoor je nog lekker kan genieten van de avond.

2) Geen gezeur aan je hoofd

Nu al je collega’s toch met vakantie zijn, kom je eindelijk eens toe aan het werk waar je al tijden niet aan toe komt. De telefoon blijft lekker stil, je hoeft geen ‘saaie’ verhalen van je collega’s te horen en er komen ineens een stuk minder emails binnen in de mailbox. Je kan eindelijk lekker doorwerken zonder dat je afgeleid wordt voor spoedjes, vergaderingen of flauwe grappen. Kortom, jij kan tijdens de zomerperiode heerlijk doorwerken en je TO-DO lijst afwerken. Hoe lekker is het als je aan het einde van de zomerperiode je hele lijst hebt afgewerkt!

3) Jouw tijd komt nog wel

Zie je onverhoopt toch op Social Media een foto van een collega of vriend zien met een lekkere cocktail in zijn of haar hand? Geen nood, denk gewoon ‘mijn tijd komt nog wel’! Jij gaat waarschijnlijk buiten het hoogseizoen op vakantie. Gebruik deze foto’s en filmpjes als voorpret op je eigen reisplannen. De voordelen zijn legio.

Reizen buiten het hoogseizoen is ten eerste vele malen goedkoper. Dit betekent dus meer geen uitgeven aan lekker eten en drinken (uiteraard maak je hier ook foto’s van en deel je deze op Social Media). Je vermijdt ook de drukte op Schiphol en op je bestemming. Waar hun met zijn allen op het strand op een kluitje zitten, heb jij het strand voor je alleen. Er staan geen rijen meer bij de London Eye of die óh zo snelle glijbaan. Er is tevens weinig kans dat je je irritante buurman tegen het lijf loopt (je komt immers overal Nederlanders tegen). Terwijl je collega’s afgebladderd en depressief naar hun winterdepressie toewerken, werk jij nog even aan je kleurtje 🙂

Zoals je merkt lijkt het misschien $*#&#@ om te moeten werken in de zomer, maar eigenlijk valt het dus wel mee. Zie het positief in neem de tijd om je lijstje in alle rust af te werken zonder dat je gestoord wordt door je collega. File vrij van en naar je huis rijden. Eigenlijk is werken tijdens de zomer een vakantie op zich waarbij je langzaam in de stemming komt naar je echte vakantie!

Om alvast in de stemming te komen!

zomer strandlaken badlaken

Bekijk hier

zomer strandbal wereldbol

Bekijk hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *