3 redenen waarom je NU het huis te koop moet zetten

familie-van-dokkumburg-voordelen-aankoopmakelaar-als-je-een-huis-koopt

We leggen uit wat de 3 belangrijkste redenen zijn om nu je huis te koop te zetten en niet langer te wachten.

In de afgelopen jaren was het niet goed gesteld met de huizenverkoop in Nederland. Er werden maar mondjesmaat huizen verkocht en vele makelaars zijn in die tijd ten onder gegaan omdat ze daardoor niet meer de kosten konden betalen voor hun onderneming. Echter is de afgelopen twee jaar de hypotheekrente enorm gedaald. Hierdoor is het weer interessant geworden voor mensen om een huis te kopen.

In dit artikel geven we je de 3 belangrijkste redenen waarom je NU het huis te koop moet zetten.

1 – Hypotheekrente

De hypotheekrente staat op zijn laagste punt ooit. Hypotheek rentes van 1% zijn eerder standaard dan uitzondering. Door een nieuw huis te kopen en de hypotheekrente voor een lange periode vast te zetten betaal je structureel minder dan een aantal jaren geleden.

2 – Vraagprijs

De prijs van de woning gaat omhoog. Doordat in de afgelopen 10 jaar heel weinig woningen zijn verkocht is er een overschot aan huizen ontstaan die te koop werden aangeboden. Hierdoor hadden de kopers de mogelijkheid om een bod uit te brengen welke ver onder de vraagprijs lag. Inmiddels is het duidelijk dat er meer kopers zijn dan huizen waardoor schaarste ontbreekt. Hierdoor heeft u als verkoper meer kans om uw woning te verkopen tegen vraagprijs. In grote steden als Amsterdam is je huis binnen een week weg en heb je grote kans dat jouw huis boven de vraagprijs wordt verkocht.

3 – Huidige hypotheekrente

Je huidige hypotheek staat nog op de hoge rentestand. Je woont nu al een aantal jaar in een prachtig huis. Alles is opgeknapt en ziet er perfect uit. Toch betaal je per maand meer geld dan je buurman die zojuist is ingetrokken in hun nieuwe huis. Dit komt omdat je nog een hypotheek hebt welke gebaseerd is op de oude rentestand van 4 of 5%. Door je huis te verkopen heb je de mogelijkheid om een nieuw huis te kopen en daarop een nieuwe hypotheek af te sluiten welke gebaseerd is op de huidige rentestand. Dit kan je per maand toch enkele honderden euro’s besparen. Een alternatief is om de hypotheekverstrekker kan vragen of hun de optie bieden om te middelen. Bij middelen wordt er gekeken naar de huidige rentestand en de rentestand die gehanteerd wordt bij uw hypotheek. Is dit verschil te groot kan de hypotheekverstrekker je een nieuw voorstel geven voor de hypotheek voor de resterende looptijd.

Dit zijn de 3 belangrijkste redenen waarom je nu het huis te koop moet zetten. Er zijn natuurlijk nog heel veel redenen te bedenken waarom je het huis te koop kan zetten maar met deze 3 redenen bespaar je straks honderden euro’s per maand.

familie-van-dokkumburg-frans-vandokkumburg4

Dit bericht is geschreven door Frans van Dokkumburg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *