11 tips om inbrekers voor te blijven!

inbreken inbrekers 11 tips om je huis te beveiligen

De vakantie komt er weer aan en dan is het DE tijd om je huis tijdelijk te verruilen voor een camping, airbnb of vakantiehuis. Helaas zijn er in deze periode ook inbrekers actief die graag gebruik willen maken van dit moment om bij jou in te breken. Hier zit niemand op te wachten. Daarom geven we 11 tips om inbrekers voor te blijven!

Geef inbrekers geen kans!

Goede verlichting

Verlichting zorgt ervoor dat het lijkt alsof er mensen aanwezig zijn. Zorg er daarom voor dat het altijd goed verlicht is. Dit geldt voor zowel in je woning als daarbuiten. Daarnaast schrikt verlichting inbrekers af omdat omwonenden eerder kunnen zien waar zij mee bezig zijn. Wanneer je op vakantie gaat kan je het beste gebruik maken van een lichtschakelaar. Hiermee kan je de verlichting instellen om aan te gaan wanneer het begint te schemeren buiten.

Lijk bewoonbaar

Zorg er altijd voor dat je woning een bewoonde indruk maakt als je niet aanwezig bent. Het is essentieel dat inbrekers niet direct te zien krijgt dat er niemand aanwezig is. Als ze dat namelijk wel opmerken zullen ze direct hun kans grijpen. Wanneer je van huis gaat is het daarom verstandig om ervoor te zorgen dat je huis een bewoonde indruk maakt. Hiermee maak je het de inbrekers een stuk moeilijker om in te schatten of er iemand thuis is en daardoor zal de kans kleiner worden dat er ingebroken wordt.

Sloten met keurmerk

Zorg ervoor dat je goed hang- en sluitwerk in je woning laat plaatsen. Goed hang- en sluitwerk is één van de belangrijkste preventiemaatregelen die er zijn. Neem sloten die zijn voorzien van het SKG-keurmerk. Deze sloten kan je krijgen met één, twee of drie sterren.

Geen sleutels onder bloempotten

Verstop nooit sleutels in de buurt van je huis. Hoe vaak hoor je wel niet dat je de sleutel kan vinden onder de deurmat of onder de bloempot bij de voordeur? Dit zijn uiteraard ook de eerste plekken waar inbrekers gaan zoeken. Doe ook nooit een adreslabel aan je sleutel, voor het geval deze in verkeerde handen valt. Laat de sleutels ook niet achter aan de binnenkant van je deur, hiermee maak je het de inbreker wel erg makkelijk.

Niet alleen dichttrekken

Sluit ramen en deuren goed af wanneer je de deur uitgaat. Veel mensen trekken als zij de deur uit gaan, de deur gewoon achter hun dicht zonder deze echt op slot te doen. Het is voor inbrekers erg simpel om dan je woning binnen te komen. Ze zijn binnen enkele seconden met behulp van een plastic pasje binnen. Draai dus wanneer je het huis uitgaat alle ramen en deuren op slot.

Sociale controle

Maak een groep aan in bijvoorbeeld WhatsApp en plaats daar al je buren in. Buren kunnen elkaar dan helpen door een oogje in het zeil te houden en kunnen elkaar eenvoudig op de hoogte stellen in geval van nood. Tevens kan je de buren vragen om toezicht te houden als je op vakantie gaat.

Let op zwakke plekken

Zorg ervoor dat de garage en schuifpui extra goed beveiligd is. De garage en schuifpui zijn twee zeer inbraakgevoelige plekken. Dit komt omdat deze vaak niet goed beveiligd zijn. Daarom is het belangrijk dat je deze twee dus extra goed beveiligd zodat inbrekers niet via deze wegen kunnen inbreken. Er zijn sloten die hier speciaal voor gemaakt zijn. Daarnaast kan je bij de schuifpui een balk plaatsen die ervoor zorgt dat de schuifpui niet open kan.

Ladders en kliko’s

Wanneer je op vakantie gaat, zorg er dan voor dat je geen hulpmiddelen in je tuin of rondom je huis hebt liggen. Denk bijvoorbeeld aan ladders of kliko’s. Berg deze spullen op of bevestig deze zodat vreemden er geen gebruik van kan maken.

Praat je mond niet voorbij

Deel geen informatie met vreemden. Om meer informatie te krijgen over de bewoners van het huis zijn inbrekers steeds vaker te vinden op social media. Daarnaast zijn ze goed in het houden van babbeltrucs om informatie te ontfutselen. Deel daarom niet op social media kanalen zoals Facebook of Instagram dat je op vakantie gaat. Vreemden lezen dit ook en kunnen hier misbruik van maken.

Waardevolle spullen uit het zicht bewaren

Maak je huis niet aantrekkelijker door je waardevolle spullen in het zicht te laten liggen. Waardevolle spullen kan je het beste dus veilig opbergen als je van huis gaat. Tevens is het verstandig om waardevolle eigendommen te registreren en er foto’s van te maken voor het geval je wel aangifte moet doen.

Extra beveiligingsmaatregelen nemen

Als extra beveiligingsmaatregel kan je een alarmsysteem nemen en deze aansluiten bij een alarmcentrale. Daarnaast kan je beveiligingscamera in en rondom je huis plaatsen. Dit zal inbrekers afschrikken en maakt de kans op inbraak kleiner.

Bekijk hier!

Weten of jouw huis veilig is?

Doe hier een de Veilig Wonen Scan en kom erachter of jij de juiste beveiligingsmaatregelen hebt getroffen. Klik hier voor andere tips & trucs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *