11 dingen waar je GEEN TALENT voor nodig bent

geen talent nodig voor deze 11 dingen

Iedereen is altijd opzoek naar talent en vaardigheden. Maar wist je dat er in ieder geval 11 dingen zijn waar je GEEN TALENT voor nodig bent als je gaat solliciteren. We benadrukken ze in dit artikel.

Geen talent nodig

Voor onderstaande punten heb je geen talent nodig. Als je gaat solliciteren kunnen onderstaande punten van toepassing zijn.

 1. Op tijd komen
 2. Afspraken nakomen
 3. Open en Nieuwsgierig zijn
 4. Eerlijk zijn
 5. 100% verantwoordelijkheid nemen
 6. Complimenten geven
 7. Hart voor de zaak hebben
 8. Positief denken en doen
 9. Luisteren naar elkaar
 10. Feedback geven/ontvangen
 11. Moed en lef hebben

Op tijd komen

Iedereen kan op tijd komen toch wanneer hij of zij een afspraak heeft voor een sollicitatie. Als je te laat komt voor een sollicitatie sta je in bijna alle gevallen 1-0 achter en zal je van goede huizen moeten komen om de schade weer te repareren.

Afspraken nakomen

Wanneer je vooraf of na afloop een afspraak maakt dien je deze ook na te komen. Niets is zo vervelend voor de werkgever als je de gemaakte afspraak niet nakomt. Hetzelfde geldt natuurlijk ook andersom.

Open en Nieuwsgierig zijn

Probeer tijdens het sollicitatie gesprek open te zijn en wees jezelf. Stel zelf ook vragen en blijf ook doorvragen wanneer je nieuwsgierigheid is gewekt. Zo merkt de werkgever dat je interesse gewekt is.

 

Eerlijk zijn

Blijf tijdens de sollicitatie eerlijk over je kennis en kunde. Er zal vast en zeker gevraagd worden waarom je bij je huidige werkgever weg wilt. Wees ook hier open en eerlijk in zonder de oud werkgever te benadelen.

geen talent nodig voor deze 11 dingen

100% verantwoordelijkheid nemen

Jij bent ten alle tijden 100% verantwoordelijk voor je acties en daden. Vergeet je een afspraak of ben je niet eerlijk en komt de werkgever hier op een later moment achter zijn de consequenties voor jou.

Compliment geven

Een compliment geven tijdens het gesprek kan geen kwaad. Het kan van iets onbenulligs zijn zoals ‘wat ziet het gebouw er mooi uit’ of persoonlijk ‘wat zit je haar leuk’. Als je het compliment op het juiste moment maakt sta je 1-0 voor.

Hart voor de zaak hebben

Elke werkgever wilt horen dat je een hart voor de zaak hebt. Immers een medewerker die er alles aan doet om zijn werk zo goed mogelijk te doen is goud (geld) waard. Geef dit dus aan tijdens het gesprek.

geen talent nodig meeting room gesprek met elkaar

Positief denken en doen

Wanneer je positief bent en denkt zal je bijna vanzelf een glimlach op je gezicht krijgen. Dit heeft weer een positief effect op de werkgever.

Luisteren naar elkaar

Tijdens het sollicitatiegesprek maar eigenlijk tijdens elk gesprek geldt dat je naar elkaar moet luisteren. Hedendaags wordt dit nogal eens vergeten en wil je alleen je eigen verhaal mededelen terwijl je niet of amper luistert naar de ander. Dit is jammer aangezien je hiermee heel veel (verborgen) informatie of signalen misloopt. Probeer hier aan te werken wanneer je hier moeite mee hebt.

Moed en Lef hebben

Wanneer de situatie zich voordoet moet je soms brutaal zijn. Dit kan door bijvoorbeeld een opmerking te maken of juist ergens tegen in te gaan. Hiermee geef je je mening en dit kan een positief effect hebben op het rest van het gesprek. Uiteraard kan het ook negatief uitpakken en je kansen verkleinen. Probeer heel tactvol te zijn als je besluit om je moed of lef te tonen.

Feedback geven/ontvangen

Als het sollicitatiegesprek ten einde is mag je best om feedback vragen. Dit is met name handig als je al denkt dat je niet de juiste kandidaat bent voor de functie. De reden is dat je namelijk nog steeds in dezelfde ruimte bent als de persoon die straks gaat zeggen of je het wel of niet bent geworden. Wellicht kan je feedback weerleggen of juist accepteren. Wanneer je het niet bent geworden is het achteraf moeilijker om feedback te krijgen. Terwijl dit voor jouw toekomst wel essentiële informatie is.

geen talent nodig feedback vragen

Conclusie

Eigenlijk geldt voor elk van bovenstaande punten dat je geen talent nodig bent. Op zich zijn de meeste punten gewoon basis dingen die dagelijks al doet. Hier ben je geen talent voor nodig.

lachen talent nico

Bekijk hier!

andre van duin lachen

Bekijk hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *