10 websites waar je gratis afbeeldingen af kan halen

vissers

Wanneer je een blog hebt of een (online) bedrijf wil je ook mooie foto’s voor je website hebben. In dit artikel geven we 10 websites waar je gratis afbeeldingen af kan halen zonder dat je bezorgd hoeft te zijn om aangeklaagd te worden.

Foto

Wanneer je pas een blog start of ben je al vergevorderd met je website, wil je professionele foto’s op je website hebben. Foto’s zeggen meer dan 1000 woorden en vertellen daarmee je verhaal. Een kwalitatief goede foto maken is niet voor iedereen weggelegd. Je hebt hier veel tijd en geduld voor nodig en soms een beetje geluk. Daarnaast kan het zijn dat je een verhaal schrijft over bijvoorbeeld China terwijl je er nog nooit geweest bent. Hoe kom je dan aan een goede foto?

chinese muur china chineze muur gratis afbeeldingen

Google Images

Als je denkt dat je even een foto via Google Images van een website kan afhalen kan op de lange termijn bedrogen uitkomen. Voor de meeste foto’s geldt namelijk dat er copyright op zit. Dit houdt in dat wanneer je de desbetreffende foto wilt gebruiken voor je website je er een klein bedrag voor moet betalen. Wanneer je dit niet doet en de auteur komt daarachter staat de auteur in zijn recht om je aan te klagen voor het misbruiken van zijn materiaal. Vooral in Amerika is men hier gek op. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn om misbruik te achterhalen en de schuldige(n) strafrechtelijk te vervolgen.

Kortom, wil je een professionele foto voor op je website is het aan te raden om de foto zelf of door een professional te laten maken of hier een klein bedrag voor te betalen.

Gratis afbeeldingen

Er is gelukkig echter nog een derde mogelijkheid. Deze mogelijkheid is om gratis afbeeldingen te gebruiken welke fotografen gratis ter beschikking stellen. De reden dat fotografen dit doen is om meer naamsbekendheid te krijgen en daarmee nieuwe opdrachten binnen te halen. Er zijn op het internet diverse websites te vinden waar je deze gratis afbeeldingen kan vinden. We geven in dit artikel je een lijst van 10 websites die wij gebruiken voor onze websites als we zelf geen passende foto hebben. De lijst is in willekeurige volgorde maar zal je zeker helpen om de juiste foto te vinden die je nodig hebt voor je artikel of website.

We proberen de lijst actueel te houden om zodoende jou de juiste informatie te geven die je nodig hebt, maar het is je eigen verantwoordelijkheid om onderzoek te doen of de foto die je wilt gebruiken wel gratis is.

Unplash

Unplash plaatst elke dag 10 nieuwe afbeeldingen! Ga hier naar de website

leeuw brullen

Realistic Shots

Plaatst elke week 7 nieuwe gratis afbeeldingen. Ga hier naar de website.

gratis afbeelding apple watch apple iphone

Pixabay

Pixabay heeft meer dan 320.000 afbeeldingen in verschillende categorieën. Onze persoonlijke favoriet aangezien je de foto’s direct in een bepaald formaat kan downloaden. Ga hier naar de website.

vissers

Life of Pix

Het handige aan “Life of PIX” is dat je foto’s kan zoeken binnen de verschillende categorieën. Ga hier naar de website.

architectuur gebouw gang

Bekijk hier!

Bekijk hier!

Gratisography

Hoge kwaliteit foto’s en hoge contrast foto’s. Elke week komen er nieuwe foto’s bij.  Ga hier naar de website.

konijn zit de krant te lezen konijnenpak

Free Nature Stocks

De website biedt foto’s aan die in de natuur zijn gemaakt of waar natuur in zit. Elke dag komen er nieuwe foto’s bij.  Ga hier naar de website.

natuur beek herfst water blad

Magedeleine

Magdeleine is een platform waar je veel foto’s op kan vinden van hoge kwaliteit. Foto’s kunnen gevonden worden op basis van tags of kleuren. Dagelijks komen er nieuwe foto’s bij. Ga hier naar de website.

koffiemok raam

Snapwire Snaps

Snapwire Snaps biedt je elke week 7 foto’s die handmatig door de makers van de website zijn uitgekozen. De totale database bedraagt meer dan 300.000 foto’s. Mocht je toch een betaalde foto willen kopen kan je een aanvraag doen en krijg je van de fotografen een offerte. Ga hier naar de website.

kerk kussen stel trap valentijn knus Piazza d'Amore

StockSnap

Deze website heeft een hele goede zoekfunctie waardoor je snel de foto kan vinden die je nodig hebt. Tevens hebben ze de foto’s in categorieën verdeeld. Elke week komen er nieuwe foto’s bij. Ga hier naar de website.

eten ontbijt lunch avondeten dessert

Kaboompics

De database wordt dagelijks geupdated en je kan de foto’s terugvinden in de vele categorieën die er zijn.
Ga hier naar de website.

metro vrouw rijdende metro

Bekijk hier!

Bekijk hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *